Ronde dubbelzijdige lichtbakken voor buitengebruik zijn een speciale vorm van lichtbakken die aan twee zijden leesbaar zijn. Een goed synoniem zou zijn: ronde uitsteek lichtbak. Door hun vorm vallen ze extra op. Denk maar aan alle biermerken, de dubbelzijdige lichtbakken zijn allemaal rond of hebben een ronde vorm als uitgangspunt.

Productie van ronde dubbelzijdige lichtbakken.

Het casco, de omranding en de binnenstukken, worden gemaakt van 3 mm dibond. Dibond is een sterk en lichtmateriaal, twee laagjes aluminium met een kern van polyurethaan. Het materiaal laat zich goed frezen en buigen. En is daarnaast ook nog eens maatvast.

Dibond is al gecoat en is daarom ideaal om te wrappen. Iedere kleur op zelfs een patroon is mogelijk. We kunnen voor een bijzondere look het casco wrappen met bijvoorbeeld een print met verroest staal of een hout motief. Jouw suggesties zijn van harte welkom.

De dibond platen die we gebruiken zijn gecoat met een witte laag. De witte laag is ideaal voor een mooie egale uitlichting van de ronde lichtbakken.

Tussen de twee inwendige cirkels wordt een aluminium steun gemonteerd, zodat de constructie ieder weertype kan weerstaan. Tevens is de ontstane tussen ruimte een ideale plek om de led voeding te plaatsen.

Uitlichting van ronde dubbelzijdige lichtbakken.

De de twee inwendige cirkels zorgen er niet alleen voor dat de lichtbak gemakkelijk te assembleren is, ook is het de ideale plek om de led modules op te monteren. De Baltled modules zorgen voor een prima uitlichting. We maken de dubbelzijdige lichtbakken 12cm diep.

De lichtbakplaten worden nu over het volle oppervlakte van achter aangelicht. Bij normale dubbelzijdige lichtbakken worden de reclameplaten van de zijkanten aan geschenen. Op zich een prima manier van uitlichting, maar omdat dubbelzijdige lichtbakken vaak in combinatie met enkelzijdige lichtbakken worden gebruikt hebben we nu een identieke uitlichting. Dubbelzijdige lichtbakken die van de zijden worden uitgelicht zijn een tikje donkerder.

Bedrukking van de lichtbakplaten

Net als de rechthoekige lichtbakken bedrukken we de ronde variant ook van twee zijden. Dit doen we om ook ook s’ avonds heldere kleuren te krijgen. Dit zogenaamde day and night effect is essentieel, omdat anders onder invloed van de led verlichting de kleuren flets overkomen.

Na het bedrukken van de 4 mm dikke lichtbakplaten worden deze rond gefreesd, tevens wordt aan de binnenzijde van de cirkel 2 mm van de 4 mm dikke plaat weg gefreesd. Zo ontstaat een kleine opstaande rand waarlangs we de omranding verlijmen. Op deze manier is als het ware een deksel ontstaan. Het deksel schuiven we over de omkasting en zetten we vast met een aantal kleine schroefjes.

De rand van het deksel is gemaakt van opaal wit acrylaat, maar kan in iedere kleur worden gewrapt.

Ronde dubbelzijdige lichtbakken bestellen en prijzen.

ronde dubbelzijdige lichtbak

In de configurator kun je eenvoudig ronde enkelzijdige en dubbelzijdige lichtbakken bestellen of een prijs bekijken..

Wanneer je alles hebt ingevuld is meteen jouw prijs zichtbaar. Wel komen daar de eventuele bezorgkosten nog bij. Voor die prijs zorgen we er wel voor dat de lichtbak onbeschadigd wordt afgeleverd.