Diverse uitvoeringen lichtbakken

Wie denkt aan lichtreclame of gevelreclame denkt aan lichtbakken. In de reclamewereld zijn lichtbakken nog steeds erg in trek omdat ze beter opvallen ten opzichte van reguliere reclameborden.

Dit komt doordat ze van binnenuit verlicht worden door led modules. De omkasting van de lichtbakken is van een stevig aluminiumprofiel. De reclameplaat is van opaal wit acrylaat dat voorzien wordt van een opdruk.

Lichtbakken rechthoekig

Lichtbak rechthoekig

– Enkel- en dubbelzijdig
– 10 cm elegante diepte
– Iedere afmeting mogelijk

Lichtbakken Rond

Lichtbak rond & ovaal

– Prijs met en zonder opdruk
– Diepte 12 cm
– Iedere afmeting mogelijk

Vormlichtbakken

Vormlichtbakken

– Extra attentiewaarde
– Meer uitstraling
– Prijs incl. opdruk

Lichtbakken diapositief gefreesd

Diapositieve lichtbakken

– Luxe uitstraling
– Extra: doorgestoken letters
– Flatbox

Doeklichtbakken

Doeklichtbakken

– Bereken zelf je prijs
– Voor extra grote lichtbakken
– Buitentoepassing

Verlichte textielframes

TextielframeLed.nl

– Binnentoepassing
– Eenvoudig doeken verwisselen
– 5x meer merkbeleving

lichtbak letters

Lichtbak letters

– Front Lit & Back Lit
– Doosletters
– Led verlichting

Online calculator

In het overzicht kun je een type lichtbak selecteren die past bij jouw huisstijl. Na het samenstellen van de uitvoering rekent de calculator jouw prijs uit. Verander je de afmeting dan veranderd de prijs mee. Ook kun je eenvoudig de lichtbak upgraden met bijv. een schemerschakelaar, een omkasting in kleur of een dunner profiel. Op maat gemaakte lichtbakken en gelijk jouw prijs zichtbaar.

online configurator lichtbakken

Lichtbakken reclame

We bedrukken de reclameplaat volgens het day and night methode, zodat je ook ‘s avonds een perfect beeld krijgt.

De led verlichting zorgt voor een egaal uitgelichte lichtbak. Hier vind je alle lichtbakken: rechthoekige, ronde, ovale lichtbakken en in een speciale vorm. Maar ook specials als doeklichtbakken en diapositieve lichtbakken. Andere woorden voor lichtbakken: light box, lichtbord of armatuur. Een grappige is: ‘bak met een doorschijnende lichtplaat’.

lichtbakken reclame
aanschafwaardestroomverbruikdieptekleurattentiewaardelevensduur
LEDlaaglaag> 7 cmRGBhooghoog

Advies lichtbakken

LED verlichting voor lichtbakken

Verlichting enkelzijdige lichtbakken

De ontwikkeling gaat snel. Dat geldt zeker voor de uitlichting van enkelzijdige lichtbakken, waarbij de verlichting op de achtplaat is gemonteerd. Met een moderne led module kan een lichtbak van 10 cm diep met een onderlinge afstand van wel 27 cm egaal worden uitgelicht.

led-T2-lichtbakken-enkelzijdig

Verlichting dubbelzijdige lichtbakken

Dubbelzijdige lichtbakken worden vanaf de zijkanten verlicht. De led modules moeten ongeveer 10 cm uit elkaar worden geplaatst. De ontwikkeling van deze leds moet vooral worden gezien in de afstand die ze kunnen overbruggen.

led-duolite-lichtbakken-dubbelzijdig

Lichtbakken op maat laten maken

vorm-lichtbakken

ME Print & Sign heeft al meer dan 25 jaar ervaring in het op maat maken van lichtbakken. Komt de lichtbak op het dak of op een luifel? Dan kunnen we een aluminium dakconstructie voor je op maat lassen, ook kun je ons team aan monteurs de opdracht geven om een inventarisatie te maken van de locatie. Zo ben je verzekerd van een op maat gemaakte en professionele oplossing. Ook kan meteen worden beoordeeld of een elektrische aansluiting moet worden aangelegd of dat van een bestaande voorziening gebruik kan worden gemaakt.

Niet alleen rechthoekige en ronde lichtbakken op maat. Ook kunnen we de lichtbak personaliseren naar de vorm van het logo.

Rechthoekige lichtbakken

lichtbakken profiel
lichtbakken-doorsnede-rechthoekig

Het aluminium omhulsel rondom de lichtbak noemen we de omkasting. De omkasting is gemaakt van een stevig dubbelwandig profiel. Een profiel dat bij grotere afmetingen niet gaat doorhangen en zeker samen met inwendige bevestigingssteunen zorgt voor een star en stevig geheel. Omdat we alles in eigen huis produceren maken we een goedkope lichtbak van de beste kwaliteit.
De led verlichting die we voor de lichtbakken gebruiken licht niet alleen naar voren uit, maar ook naar de zijkanten. Dit zorgt voor een mooie egale lichtspreiding en uitlichting van de plexiglas platen met jouw reclame tekst. Onze standaard lichtbaken hebben een diepte van 14 cm voor een enkelzijdige en dubbelzijdige uitvoering. Daarnaast hebben we een 10 cm dikke en voor alleen een enkelzijdige ultra platte (dunne) uitvoering nog een diepte van 7,5 cm.

Alle lichtbakken zijn ook geschikt voor een buitentoepassing. Op de bestelpagina kun je eenvoudig een schemerschakelaar of een omkasting in kleur toevoegen.

Ronde en ovalen lichtbakken

ronde lichtbakken

Ronde lichtbakken en ovale lichtbakken vallen door hun vorm extra op. Ronde lichtbakken worden meestal als dubbelzijdige uitsteeklichtbak gebruikt. De lichtbakken zijn uitermate geschikt om een logo deel van het logo of een beeldmerk extra onder de aandacht te brengen. De ronde lichtbakken maken we in een enkelzijdige- of een dubbelzijdige uitvoering. Afmetingen tot 2 mtr zijn mogelijk. Grootverbruikers van ronde lichtbakken zijn de bierbrouwers, ze kiezen er vaak voor om hun logo in een ronde uitvoering aan de gevel van een café of restaurant te hangen.

Moderne lichtbakken van maar 12 cm diep!

Diapositieve lichtbakken – Flatbox

doorgestoken-letters

In de grafische wereld is diapositief het beeld waarbij het lettertype uitgespaard wordt uit een gekleurde achtergrond. Deze techniek geeft jouw lichtbak een luxe uitstraling. Omdat de voorkant en de zijden uit één deel bestaan is de bak een naadloos geheel. Overdag een super strakke uitstraling, terwijl ‘s avonds alleen de letters worden verlicht. De nachtwaarde is rustig en wordt op een prettige manier ervaren.

Om de lichtbak een extra boost te geven kunnen we de letters uitvoeren in een zogenaamde ‘doorgestoken letters’ variant. Met deze keuze komen de letters daadwerkelijk door het bord heen. Het resultaat is meer attentiewaarde. Niet alleen de letters lichten op, maar ook rondom de letters komt een fraaie goed. De gloed lijkt op een halo effect en doet de letters zweven. Een diapositieve lichtbak met doorgestoken letters is een ware eye-catcher. Deze lichtbakken worden ook wel Flatbox genoemd.

Doeklichtbakken

doeklichtbak

Het verschil met een gewone lichtbak is dat bij doeklichtbakken de reclame niet op een acrylaatplaat zit maar op een doek. Een zogenaamd back lit doek. Het backlit doek is gespannen op een aluminium omkasting. Het grote voordeel van doeklichtbakken is dat grote oppervlaktes, meer dan ca. 6 m2, uit één deel en zonder naden geleverd kunnen worden. Wanneer je een super strakke lichtbak wilt zonder een sponning of rand kunnen we uiteraard ook kleinere doekbakken maken, ze zijn wel iets duurder dan een standaard lichtbak.

Bij gewone lichtbakken kunnen de platen tot een hoogte van 150 cm en een breedte van 400 cm wel aan elkaar worden gekoppeld, met naden als gevolg. Wil je geen naden en wel lichtbakken hoger dan 150 cm, ga dan voor een super strakke doeklichtbak. Een verrijking voor de lichtreclame.

Bij gewone lichtbakken hebben we 150 cm als een veilige hoogte genomen. Boven 150 cm is het mogelijk dat bij een storm de platen uit de sponning van de lichtbak waaien.

Bij ons doeklichtbak systeem worden de doeken met een speciaal spanblok om de 20 cm strak getrokken.

Het verschil met een gewone lichtbak is dat bij een doeklichtbak de reclame niet op een acrylaatplaat zit maar op een doek. Een zogenaamd backlit doek. Het backlit doek is gespannen op een aluminium omkasting. Het grote voordeel van doeklichtbakken is dat grote oppervlaktes, meer dan ca. 6 m², uit één deel en zonder naden geleverd kunnen worden.

We bedrukken de doeken op de zogenaamde day and night manier. Eerst een laag full colour, dan een laag wit en vervolgens weer een laag full colour. De doeken hebben nu een mooie dag en nacht waarde. Backlit doek is 450 gr./m² spandoek met een extra kwaliteit. De doeken zorgen voor een egale verlichting.

Bij gewone lichtbakken kunnen de platen tot een hoogte van 150 cm en een breedte van 400 cm wel aan elkaar worden gekoppeld, met naden als gevolg. Wil je geen naden of lichtbakken hoger dan 150 cm, ga dan voor een superstrakke doeklichtbak.

Bij gewone lichtbakken hebben we 150 cm als een veilige hoogte genomen. Boven 150 cm is het mogelijk dat bij een storm de platen uit de sponning van de lichtbak waaien.

Bij ons doeklichtbak systeem worden de doeken met een speciaal spanblok om de 20 cm strak getrokken. Nadrukkelijk niet met ringen, door middel van ringen komt het doek nooit strak te hangen en kan ook nooit meer worden nagespannen. Doeken rekken altijd iets uit, en moeten bij een servicebeurt worden nagespannen.

De doeklichtbakken worden uitgevoerd in een diepte van 14 cm. De geringe diepte is te danken aan de nieuwe generatie led modules. In de tijd van tl buizen maakten we vaak gebruik van een doek systeem dat uit twee delen bestond. Dit systeem kon scharnieren en was ideaal voor het onderhoud en de montage. Het scharnierende voorste deel bestond uit het reclamedoek, een omkasting en verticale aluminiumprofielen. Bij een met tl buizen verlicht bak vormden deze verticale stabilisatie profielen geen probleem bij de uitlichting. Met een uitlichting door led is dit een ander verhaal. Omdat led licht feller is dat tl licht weerkaatst het led licht op de verticale profielen en zorgt voor schaduwstrepen in de lichtbak.

Omdat tl buizen tot het verleden behoren kiezen we voor het nieuwe 14 cm dikke doeklichtbak profiel.

We kunnen de doeklichtbakken ook in een vorm maken, bijvoorbeeld rond, ovaal of andere eenvoudige vormen. Prijzen zijn op aanvraag.

Textielframes verlicht

Een textielframe met ledverlichting bestaat uit een aluminium lijst waarin een geprint textieldoek met een aangenaaide pees eenvoudig kan worden opgespannen. De led verlichting zorgt ervoor dat de afbeelding gaat leven en daarmee de juiste sfeer oproept. Winkels als Rituals weten met verlichte frames exact de juiste beleving op hun bezoekers over te brengen. Mooie afbeeldingen met meestal een donkere achtergrond zorgen voor een aangename winkelervaring. Uit onderzoek blijkt dat verlichte textielframes tot 5 keer meer merkbeleving oproepen. Wanneer je eenmaal een enkelzijdige of dubbelzijdige binnenlichtbak hebt kun je eenvoudig doeken verwisselen. ME Print en Sign levert zowel de doeken als de verlichte textielframes of stretchframes.

textielframe verlicht

Deze indoor lichtbakken worden ook wel aangeduid als: textielframes met peesdoek, indoor light box, speed frames, led frames, slim frame, peesframe, matrixframe of lichtbak met spandoek. Textielframes kunnen prima uitgevoerd worden met verlichting, het is de ideale oplossing voor binnen lichtbakken. De frames bestaan uit een aluminium omkasting en een reclamedrager van textieldoek met een aangenaaide pees (siliconenstrip). Door deze pees in de sponning van het aluminium frame te positioneren is het doek super eenvoudig aan te brengen en te verwisselen.
Het eenvoudig kunnen wisselen maakt dit systeem ideaal voor: showrooms, scheidingswanden, restaurants, beurzen, evenementen en winkels. Voor het aanbrengen zijn geen montageteams nodig, voor het winkelpersoneel is het een fluitje van een cent.
In de praktijk volgen vaak nieuwe beelden, promotie of acties die in de textielframes geplaatst worden elkaar in hoog tempo op. Het bestellen en de distributie is eenvoudig:
– Geef de afmeting van het frame door.
– Mail de drukbestanden.
– Je ontvangt een digitaal voorbeeld ter goedkeuring.
– De bedrukte doeken worden opgerold in een koker en binnen een week verstuurd.

Voordelen van verlichte textielframes:
– Het doek met afbeelding bestaat altijd uit één deel. Dus geen naden.
– Eenvoudige montage.
– Lichtgewicht.
– Eenvoudig vervoer. Gewone lichtbakken hebben immers acrylaat platen in plaats van doeken.
– Frames kunnen als bouwpakket worden geleverd. Handig voor op een beurs.
– Extra uitstraling door inwendige verlichting, de kleuren spatten van het doek. Verlichte textielframes doen een roll up banner verbleken.
– Veel accessoires zoals voetstukken, verstevigingsprofielen, koppelstukken, scharnieren en hangers.

Nadelen van verlichte textielframes:
– Alleen voor binnengebruik. Buiten waaien de doeken uit het frame.
– Ten opzichte van een roll up banner neemt het meer ruimte in en het opzetten duurt iets langer.

Dit kunnen we op twee manieren oplossen:

– 1. Een geprint doek met een zogenaamde dubble strike. De betekent dat we het doek twee keer op dezelfde zijde bedrukken (200% full colour). De print is nu zonder verlichting eigenlijk te donker, maar omdat bij een verlicht peesframe de verlichting altijd brandt wanneer het doek gezien wordt is dit eigenlijk nooit een probleem en kostentechnisch de beste oplossing.
– 2. Wil je wanneer de verlichting uit is toch dezelfde kleur waarde. Dan printen we het textieldoek net als hierboven maar dan met een extra laag wit tussen de twee lagen. Deze oplossing is wel een stuk duurder vanwege de extra laag en vanwege het feit dat het printen van een witte laag een keer langer duurt dan een gewone full colour laag.

De lichtwerking is tevens ideaal om rekening mee te houden in de ontwerpfase van de afbeelding. Donkere delen in de afbeelding laten weinig licht door en zorgen voor een ‘spannende’ afbeelding. Met een goed ontwerp profiteer je optimaal van de werking en kracht van licht.

De doeken zijn 510 gr per m2 en gemaakt van waterafstotend en brandvertragend pvc. Het doek voldoet aan alle eisen om in openbare ruimtes te kunnen worden toegepast, B1 volgens DIN 4102. De doeken zijn enigszins elastisch zodat ze strak in het frame kunnen worden gespannen.

De textieldoeken worden rondom voorzien van een platte siliconenpees van 3 x 14 mm.

verlichting textielframe dubbelzijdig

Uitvoering

De enkelzijdige uitvoering is 10 cm dik met de led verlichting geplaatst op de achterwand van 3 mm dibond. De dubbelzijdige uitvoering van de verlichte textielframes is 12 cm dik met de led verlichting geplaatst aan de binnenzijde van de omkasting. Ook grote oppervlaktes worden op die manier probleemloos, egaal en helder uitgelicht.

De omkasting is een strak zilvergrijs aluminiumprofiel, de omkasting kan op verzoek in kleur gewrapt worden. De profielen kunnen aan de onderzijde worden voorzien van voetstukken, zodat het textielframe vrijstaand op de vloer kan worden geplaatst. De ideale uitvoering voor een dubbelzijdig leesbaar textielframe. De textielframes kunnen ook worden gehangen aan geïntegreerde ogen die aan de bovenzijde van de omkasting kunnen worden gemonteerd. Ook een mooie oplossing voor een tweezijdig frame. Wandmontage is bij een enkelzijdige uitvoering altijd mogelijk via de achterwand. Eenvoudig door de 3 mm dikke achterwand een paar gaatjes boren of kies voor een los te bestellen montage profiel.
Voor de achterwand van enkelzijdige led frames gebruiken we dibond. Dibond is een wit gelakte aluminium sandwich plaat. Twee laagjes aluminium met een polyurethaan tussen laag. Licht in gewicht, sterk en maatvast. Tijdens het productieproces worden kleine kruisjes op de dibond plaat geprint. Op elke kruisje wordt een led module geplakt. Snelle productie en altijd exact de juiste uitlichting.

verlichte textielframes met voeten

Textieldoek
De textieldoeken zijn de zogenaamde backlit doeken. Backlit doeken zijn van geprint textiel die vanaf de achterzijde worden verlicht en bijdragen aan een egale verlichting. Dit vergt een iets andere benadering dan een uitvoering zonder verlichting. De verlichting zorgt ervoor dat de print minder intens, fletser, kan worden.

Verlichting
De textielframes worden uitgelicht door led modules en worden voorzien van voorgemonteerde voedingen. De verlichting van de lightbox wordt bepaald door drie factoren:
– het type led
– het aantal leds
– de diepte van de light box

Door onze jarenlange ervaring hebben we gekozen voor led modules van fabrikant Kaisen. Een Europese fabrikant die door de keuze voor Philips leds in haar modules een constante kwaliteit levert.
De keuze voor de diepte van de lichtbakken:
– 10 cm voor enkelzijdige lichtbakken
– 15 cm voor dubbelzijdige lichtbakken
De dieptes zorgen voor een mooie verdeling tussen de uitlichting en het aantal leds. De uitlichting is egaal en absoluut niet vlekkerig zoals bij ondiepe lichtbakken het geval is. Ook al wordt het aantal leds bij ondiepe lichtbakken verhoogd, het resultaat blijft vlekkerig.

Omdat de led frames vaak gebruikt worden op plekken waar de hoeveelheid licht van belang is hebben we jou de optie geboden om de frames te voorzien van een dimmer. Bij de dimmer krijg je een afstandsbediening. Je bent nu zelf in controle over de hoeveelheid licht en je kunt mooi inspelen op de sfeer in jouw winkel of bedrijf.

Er moet uiteraard ergens een kabel uit het frame komen om de verlichting op 220V aan te sluiten. Alle frames worden daarom voorzien van een 2 meter lang zwart snoer met een zwarte stekker. Om snoer en stekker niet hinderlijk in het zicht te hebben, geven we je de keuze uit 4 aansluitpunten. Uiteraard zijn deze aansluitpunten niet definitief, je kunt ze later altijd aanpassen. De aansluitpunten waaruit je kunt kiezen bevinden zich in de 4 hoeken van de lichtbak.

Specials
Om de attentie verder te verhogen kunnen we de textielframes niet alleen rechthoekig, maar ook rond, ovaal, cilinder of in kubusvorm voor je produceren. In een enkelzijdige of dubbelzijdige uitvoering. Deze uitvoeringen zijn enkel op aanvraag mogelijk, via het offerte formulier maken we je graag een aanbieding.

Lichtbak-letters

Onze verlichte led letters worden speciaal voor jou op maat gemaakt en zijn het neusje van de zalm in de lichtreclame. We hebben 3 types. Een Front Lit letter die naar voren schijnt en een Back Lit letter voor indirecte verlichting naar achter, daarnaast nog een derde type die beide kwaliteiten in één heeft. De back lit letters zorgen voor een zogenaamd halo effect. De Front Lit letters maken ook in een speciale uitvoering, een 4 cm dikke acrylaat letter die het mogelijk maakt ook kleine en moeilijke letters of logo’s perfect te laten stralen. Voor de verlichte reclameletters groter ongeveer 30 cm gaan we over op doosletters van 8 cm diep. We kunnen de letters ook leveren met een muur- of dakconstructie.  De letters kunnen in één keer gemonteerd worden, aansluiten op 220V en klaar. Alle letters of logo’s worden uitgevoerd met led verlichting geschikt voor een buitentoepassing en een gegarandeerde levensduur van meer dan 5 jaar. Verlichte led letters bestel je eenvoudig online bij ME Print & Sign.

lichtbak letters

Speciale lichtbakken?

Eigenlijk kunnen we reclamezuilen ook onder de noemer speciale lichtbakken plaatsen. Goed beschouwt is het een staande lichtbak die met een constructie in de grond is verankerd.

Een lichtbak bestellen doe je bij ME Print & Sign.

lichtbak-letters

Montage lichtbakken

Deze links kunnen je helpen met de montage. De NEN normen geven aan waaraan een installatie volgens de Europese wetgeving aan moet voldoen. Belangrijk omdat je als eigenaar van een lichtreclame verantwoordelijk bent voor een deugdelijke installatie.

Ontwerp lichtbakken met jouw logo

Ontwerp lichtbakken met jouw logo

Waar moet je allemaal op letten bij het bestellen van lichtbakken?

Wat moet er nu op de lichtbak staan? Het antwoord is: zo min mogelijk. Zorg ervoor dat de afmeting van je lichtbak overeenkomt met de verhouding van je logo of letters met eventueel één sub-tekst. Op deze manier wordt je boodschap rustig en wordt deze ook makkelijk gelezen. Staat er teveel op, dan zal dit door een voorbijganger als hinderlijk worden ervaren. Met als gevaar dat een voorbijganger niet goed kan lezen wat er staat. Buitenreclame is de kunst van het weglaten. Een lichtbord met letters ontwerpen we voor je op maat. De lichtbak letters moeten duidelijk zijn en geen overdaad aan informatie bevatten, één duidelijke boodschap dat is ons advies. Meer info.

Vergunning lichtbakken reclame buiten

Meestal heb je een omgevingsvergunning nodig voor het plaatsen van een lichtbak. Heb je een foto met daarin de lichtbak gemonteerd, een pdf met ingeschreven maten of een berekening van het aantal lumen nodig? We helpen je graag.

Lichtbak kopen

Op de bestelpagina’s zijn direct de prijzen zichtbaar. Hier vul je al de relevante gegevens in en jouw prijs wordt meteen uitgerekend.

lichtbak-letters