Reclamezuilen in verschillende uitvoeringen.

vlak onverlicht

Vlakke zuilen

– Verlicht
– Onverlicht
– Met opdruk

doorgestoken letters

Diapositieve zuilen

– Luxe uitstraling
– Optie: doorgestoken letters
– Verlicht

streamline zuil

Speciale modellen

– Organische vormen
– Opvallend
– Onverlicht

Product

Reclamezuilen: recht, ovaal, speciale vorm, verlicht, onverlicht. Bepaal zelf je afmeting. Landelijke montage service. Beste prijs en kwaliteit garantie.Reclamezuilen (pylonen of totem) zijn het visitekaartje van menig bedrijf of bedrijventerrein. Het grote voordeel van een reclamezuil is dat deze, in tegenstelling tot gevelreclame, niet aan het pand vast zit. Daarom wordt de zuil meestal als ondersteunende buitenreclame ingezet, naast een groot logo op de gevel. Een reclamezuil is meestal dubbelzijdig. Omdat de reclamezuil vaak gesitueerd wordt voor het pand langs de oprit, is het tevens een prima medium voor een bewegwijzering-mededeling. Of, in het geval van een verzamelgebouw, krijgt ieder bedrijf zijn eigen plek op de zuil.

Reclamezuilen komen vaak voor in ovale en vlakke uitvoeringen, waarbij de bolle zuil de populairste is. Daarnaast is op aanvraag iedere vorm mogelijk, we gaan daarvoor graag de uitdaging aan. De prijzen voor reclamezuilen zijn direct online zichtbaar. Stel je reclamezuil eenvoudig samen en bestel deze bij ME Sign & Print.

reclamezuilen diapositief

Indeling reclamezuilen

Reclamezuilen, ook wel pylonen of totems genoemd. Totem is een typisch Amerikaanse benaming voor een reclamezuil, uiteraard afkomstig van de indianen met hun totempaal. Je kent  ze vast wel uit Amerikaanse films, die grote masten langs de ‘highway’, vol met neonreclame om bijvoorbeeld een motel aan te prijzen. In Nederland zijn we dan toch een stuk bescheidener. Ook beteugelt ons reclame-vergunningstelsel dat, voor dit soort gigantische reclames met bewegende neon, er nooit een vergunningverlening plaats vindt. In ons land lijkt het er wel op dat McDonald’s het alleenrecht heeft op zulke reclame uitspattingen.

Toch heeft de reclamezuil in Europa voet aan de grond gekregen en een vaste plek ingenomen in de buitenreclame. De belangrijkste oorzaak is de opkomst van bedrijventerreinen. De bedrijven vertrokken uit de steden naar bedrijventerreinen met meer ruimte en ook meer reclamemogelijkheden. Een zuil is meestal een mooie toevoeging aan andere buitenreclame zoals lichtbakken, gevelletters, lichtbakletters of neon.

Daarnaast worden reclamezuilen veel toegepast bij bedrijfsverzamelgebouwen, dit kunnen kantoren zijn of bedrijfsunits die gekoppeld staan. Elk bedrijf of organisatie krijgt op deze manier zijn eigen stukje herkenbaarheid.

Alle zuilen hebben een  zogenaamde spatrand. Dit is een rand van 10 cm onderaan de zuil, tussen het maaiveld en de onderkant van de reclameplaten. De spatrand is standaard zwart en zorgt er voor dat er geen modder opspat tegen de onderkant van de zuil. Daarnaast geeft het gewoon een mooie afwerking.

Reclamezuilen voor buiten

Reclamezuilen voor buiten kunnen we grofweg als volgt indelen:

 1. Ovale (ronde) reclamezuilen
 2. Vlakke reclamezuilen
 3. Afmeting reclamezuilen en montage
 4. Specials, op maat gemaakte reclamezuilen
 • Ontwerp templates

1. Ovale reclamezuilen

We spreken van een ovale zuil wanneer deze onder een radius in het aluminiumprofiel is geklemd. Een andere benaming voor ovale zuilen is in de volksmond ronde zuilen. Van bovenaf gezien heeft het de vorm van een ovaal en vanaf de  voorkant zie je dat de reclameplaten in een bolling staan. De aluminiumprofielen fungeren als staanders. De profielen zijn n.l. voorgevormd zodat ze, wanneer de platen zijn ingespannen, één vloeiend geheel vormen.

ovale reclamezuilen

Materiaal

De profielen zijn geanodiseerd, maar kunnen indien gewenst op kleur worden gespoten. Daardoor wordt een zuil nog meer onderdeel van jouw huisstijl. Een inwendige koker van 80 x 80 mm verstevigt de zuil en maakt het bestand tegen elk weertype.

Tevens heeft de zuil een deksel en een bodem. Dit is niet alleen voor een mooie afwerking, want in de opstaande randen van het deksel of de bodem worden de reclameplaten geborgen. Het uitwaaien behoort nu tot het verleden. Kies je voor een kleur, dan worden deze randen uiteraard ook mee gespoten.

De reclameplaten zijn standaard wit en worden uitgevoerd in acrylaat of polyester. Polyester is leverbaar tegen een meerprijs, maar heeft wel als voordeel dat deze platen slagvast zijn. De meeste zuilen staan immers vaak op kwetsbare en ongemakkelijk te bereiken plekken. Een slagvaste plaat is daarom wel aan te bevelen.

ovaal-technische-tekening

Opdruk

De bedrukking van de reclameplaten  is aan twee zijden. De voorzijde één keer met een full colour print, al dan niet met een anti graffiti laminaat. Ook de achterzijde met een full colour print, maar dan in spiegelbeeld en voorzien van een extra laag wit. Deze extra laag wit fungeert als reflectie voor het led-systeem dat de zuil van binnenuit verlicht. Zonder wit laag is de uitlichting van de reclamezuil vlekkerig. De dubbelzijdige print zorgt ook ‘s avonds voor een briljante uitlichting.

opdruk reclamezuilen
Verlichting reclamezuilen

De reclamezuilen worden uitgelicht door een energiezuinig en duurzaam led-systeem. De led-modules worden aan de boven- en de onderzijde van de zuil geplaatst. De zuil wordt op deze manier over de complete lengte egaal en helder uitgelicht. Een ingebouwde schemerschakelaar zorgt ervoor dat de verlichting bij de gewenste lichtsterkte aan of uit gaat.

opdruk reclamezuilen

2. Vlakke reclamezuilen

De vlakke of rechte reclamezuilen komen in twee uitvoeringen; een verlichte versie en een onverlichte versie. In tegenstelling tot ovale zuilen, is de opbouw van de onverlichte en verlichte vlakke reclamezuil verschillend.

vlak-onverlicht-reclamezuil.

Onverlicht

Een onverlichte vlakke zuil bestaat uit een gelast aluminium frame met een dibond bekleding. Dibond is een aluminium sandwichpaneel, twee laagjes aluminium met een witte toplaag en een harde tussenlaag van polyurethaan. De dibond plaat wordt over de lange zijde omgezet. De omgezette delen worden op het aluminium frame bevestigd en afgewerkt met een profiel.

De dibond panelen worden rechtstreeks bedrukt door een uv-printer en voorzien van een krasbestendig hoogglans laminaat. Het resulteert in een goedkope maar strak uitziende reclamezuil. Wil je een vlakke onverlichte reclamezuil met meer uitstraling? Deze kun je deze aanvragen bij de speciale modellen.

technische tekening totem

Verlicht

Een verlichte vlakke reclamezuil bestaat uit een lichtbak-profiel en een inwendig aluminium kokerprofiel van 80 x 80 mm om het geheel van de nodige stevigheid te voorzien. Zuilen boven de 3 mtr hebben zelfs een kokerprofiel van wel 4 mm dik. De reclameplaten zijn van 4 mm dik acrylaat of voor de slagvaste versie van 4 mm dik polyester.

De zuil heeft een diepte van 14 cm. We kunnen de zuil zo slank maken omdat het lichtbak profiel dubbelwandig is, oersterk en onbuigzaam. Dit profiel heeft aan de zijden een dubbelzijdig afneembare klemlijst waar de reclameplaten eenvoudig kunnen worden ingeschoven. Super handig voor een eenvoudige schoonmaakbeurt. De uitlichting en het bedrukken doen we op dezelfde wijze als bij verlichte ovale zuilen, zoals hierboven beschreven.

opdruk reclamezuilen

3. Diapositieve reclamezuilen  

Diapositieve zuilen zijn altijd verlicht. Bij deze zuilen worden de letters of logo’s uit de platen gefreesd. Deze uitsparingen worden daarna aan de achterzijde voorzien van (gekleurd) acrylaat. De uitgespaarde delen worden verlicht, terwijl de rest van de plaat geen licht door laat. De uitvoering draagt bij aan een luxe uitstraling. De uitstraling kan nog luxer door het gebruik van doorgestoken letters.

Doorgestoken letters

Deze letters zijn 1 cm dik en steken door de voorplaat. Overdag geeft het de zuil een mooi 3D effect en ‘s avonds zorgt de verlichting voor een mooi halo effect om de letters.

4. Afmeting reclamezuilen en de montage  

Eigenlijk kunnen we de zuilen in alle afmetingen produceren. Om je te helpen tot een goede en elegante verhouding te komen tussen de breedte en de hoogte van de reclamezuil, hebben we de beste verhoudingen voor je geselecteerd. Is een zuil in verhouding tot de hoogte te breed, dan komt deze al snel lomp over. Met dit gegeven in het achterhoofd en de uitdaging om tot een scherpe prijsstelling te komen, hebben we de beste verhoudingen voor je op een rijtje gezet. We doen uiteraard geen concessies aan de kwaliteit.

Montage

De reclamezuilen kunnen in de grond verankerd worden. Dit kan door middel van een doorlopend kokerprofiel op voetplaten. Zuilen tot 3 meter hoog worden meestal met een doorlopend kokerprofiel geplaatst. De koker steekt circa 75 cm onder de zuil uit. Aan de hand van het meegeleverde montage plan, worden twee gaten gegraven waar de zuil in geschoven wordt. Snel beton en water toeven, daarna het zand terug scheppen en klaar is de montage.

Het alternatief is het plaatsen van een zuil met aangelaste voetplaten. Voor deze montagewijze is een gestorte betonpoer nodig. De zuil met voetplaten kan op de draadeinden, die in de betonpoer zijn geplaatst, worden geschoven. Daarna worden bouten over de draadeinden gemonteerd.

5. Speciale modellen (op maat gemaakte reclamezuilen)

Hier kunnen we oneindig veel informatie over geven, maar op de site tonen we veel voorbeelden met daaraan een prijsindicatie gekoppeld. Het grote voordeel van op maat gemaakte reclamezuilen is de extra attentie waarde. Ook hier is de kunst van reclame om je te onderscheiden van een ander. Een gepersonaliseerde zuil is dan een echte eye- catcher.

reclamezuil in vorm
reclamezuil in vorm

We kunnen lichtbakletters of gefreesde reclameletters toevoegen. Ook kunnen we de zuil uitvoeren in rvs of bijvoorbeeld een brievenbus toevoegen. Maar het meest onderscheidend is toch wel een zuil in een andere vorm, dus  anders dan vlak of ovaal.

Neem gerust met contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

Reclamezuilen zijn een mooie toevoeging om jouw huisstijl extra uit de verf te laten komen. Je kunt een simpele mededeling, bewegwijzering of een huisstijl-element toevoegen. Een reclamezuil online bestellen doe je bij ME Print & Sign. Wij zorgen voor het vervoer en kunnen, indien gewenst, ook de montage regelen.

streamline vorm
streamline vorm

Bewegwijzering

Bewegwijzering of is het wegbewijzering? Volgens de site ‘onze taal’ is het bewegwijzering, de geïnteresseerden kunnen het een keer op hun gemak nalezen. De primaire functie in het aangeven van de te volgen richting, vandaar dat ze ook wel richtingaanwijzing borden genoemd worden of bij de Engelse benaming: wayfinding borden. De borden kunnen je ook een bepaalde route laten volgen, dus routeborden kan ook een juiste benaming zijn. Kijk je naar een bord met een pijl van ‘u bevindt zich hier’ zou je kunnen spreken van een oriëntatiebord, vaak voorzien van een plattegrond of een andere route instructie. In de bewegwijzering wordt ook veel gesproken over portaalborden, daarmee wordt bedoeld: borden tussen twee staanders met daarop mededelingen als:

 • bezoekers links
 • expeditie rechts
 • parkeren bezoekers met een pijl
 • eventueel een bedrijfslogo

Deze portaalborden worden ook veel gebruikt voor het bewegwijzeren van industrieterreinen, recreatieparken, vliegvelden, sportaccommodaties en grote terreinen van

bedrijven met daarop de straatnamen en/of bedrijfsnamen. De borden zijn veelzijdig en kunnen ook dubbelzijdig gebruikt worden en zijn leverbaar in iedere afmeting. Ook kunnen informatieborden worden geïntegreerd in de portaal sportsystemen, de informatie kan een calamiteitenbord zijn met mededelingen als: veiligheidshelm, veiligheidsschoenen,  gehoorbescherming, veiligheidsbril of andere verplichtingen. Deze borden worden vaak door bouwbedrijven gebruikt om de bouwplaats in te richten samen met andere verwijsborden als: bouwverkeer en laden/lossen richtingsborden. De informatie kan uiteraard ook van andere aard zijn, denk aan: verboden te roken of fotograferen, geen toegang, ingang om de hoek, melden bij de receptie of andere gepersonaliseerde teksten en mededelingen. Denk ook aan het integreren van verkeersborden op een informatiepaneel: eenrichtingsverkeer, verboden in te rijden, richtingsborden, videobewaking of wegsleepregeling. Al deze borden zijn eenvoudig te bestellen.

Om de logistiek in en om een bedrijf in goede banen te leiden zijn deze bestemmingsborden onmisbaar en zorgen voor duidelijkheid die tegelijk ook nog eens tijdbesparend werkt. Een klant of een leverancier voelt zich meteen thuis in jouw bedrijf of industrieterrein. De routing systemen zorgen voor een professionele routeaanduiding die door haar uitstraling ook gemakkelijk wordt opgevolgd.

Een bijzondere uitvoering van bewegwijzering is het zogenaamde wegwijzerbord of handwijzers. De uitvoering is even simpel als doeltreffend: dit richtingsbord bestaat uit een flessenpaal (net zo’n paal als waar verkeersborden en straatnaamborden op worden gemonteerd) en panelen die per etage naar 8 verschillende richtingen kunnen wijzen. De borden kunnen per etage in

een hoek van 90 graden of 45 graden ten opzichte van elkaar worden geplaatst. De verwijsborden zijn gemakkelijk te monteren en uit te wisselen of toe te voegen. Wel moet je per etage één hoogte kiezen. De wegwijzer of handwijzer borden worden veel toegepast in gebieden waarbij de verwijzing op korte afstand van het bord staat, denk aan: dierentuinen, toeristische centra, recreatieparken. Vaak is het een bewegwijzering voor voetgangers, die hun doel op korte afstand moeiteloos moeten kunnen vinden. In combinatie met een flessenhalspaal is het een goedkopen manier om een handwijzer te maken. Deze systemen zijn alleen op aanvraag leverbaar.

Bewegwijzering ontwerpen en advies

Voordat je overgaat tot aanschaf van een routesysteem krijg je een gedegen advies over de materialen, routing, welke tekstpanelen, hoogte van de staanders, kleurgebruik en het integreren van je huisstijl. Huisstijl elementen lenen zich prima voor het ontwerpen van een bewegwijzering die gepersonaliseerd is. Belangrijke elementen zijn:

 • logo
 • kleur gebruik
 • lettertype

We adviseren terughoudend te zijn met het logo, het gaat hier primair om het vinden van de weg. Het logo gebruik kan afleiden van waar het om gaat en voegt ook niet zoveel toe. Sterker nog, wanneer veel verschillende logo’s worden gebruikt geeft die meteen een rommelig en onoverzichtelijk geheel. Ons advies is het vermijden van logo’s bij wayfinding systemen, wel een aantrekkelijke optie het doorvoeren van kleuren of elementen die ook in jouw huisstijl worden gebruikt. Een logo kleur kan terugkomen in de kleur van de staanders van de oriëntatie borden en zo een onderdeel worden van de identiteit van jouw bedrijf, winkel, accommodatie of recreatiepark. Een duidelijke route aanduiding straalt kwaliteit en vertrouwen uit.

Een belangrijk onderdeel van een goed ontworpen bewegwijzering is het lettertype. Voorop staat dat het een duidelijk lettertype is, wellicht een font uit de huisstijl. Hier is al veel onderzoek naar gedaan, vooral door de ANWB, die een ruime ervaring hebben met de verkeersborden, lettertypen en kleuren. Hier komt dan ook ondubbelzinnig naar voren dat een strak lettertype met een ruime spatiëring de voorkeur geniet en qua kleurgebruik: een blauwe achtergrond met witte letters.

Woorden of korte zinnen beginnen met een hoofdletter en gaan verder in onderkast, dit bevorderd de leesbaarheid. Een aantal letter lettertypen die zich goed lenen voor een portaalbord of wegwijzer zijn bijv.

 • de Myriad
 • de Helvetiva
 • de Highway Gothic
 • de Frutiger

Kies uit deze lettertype families bij voorkeur een regular of semi-bold variant. Een vet of bold font komt de leesbaarheid bij een bestemmingsbord niet ten goede.

Ook het gebruik van verschillende kleuren kan voor een goede bewegwijzering uitkomst bieden, willen we mensen naar een bepaalde vleugel of afdeling van een gebouw leiden dan kunnen we bij het eerste bewegwijzeringsbord de betreffende vleugel of afdeling al een bepaalde kleur geven. Dit is een prettige ondersteunen voor mensen die hun weg door een gebouw of omgeving moeten vinden en draagt bij aan een logische infrastructuur.

Bewegwijzering bestellen bij ME Print en Sign geeft duidelijkheid, duurzaamheid en flexibiliteit.