Doosletters met led verlichting zijn een vorm van lichtreclame. Naast bijvoorbeeld lichtbakken of neon letters is het een specifieke uitvoering om jouw logo te verlichten. Een logo met spotjes aanlichten zou ook kunnen. Maar dit rekenen we niet tot de lichtreclame, omdat we hier uitgaan van reclame elementen met een inwendige lichtbron.

Reclame elementen met een inwendige lichtbron vallen meer op dan aangelichte reclameborden of gevelletters. En doosletters met led verlichting vallen weer meer op dan lichtbakken. Waar een lichtbak een rechthoekige of een gevormde buitenlijn heeft zijn doosletters (of logo’s) eigenlijk allemaal aparte lichtbakken exact in de contour van jouw letters of logo. Deze vormvrijheid maken doosletters de ideale uitvoering voor een lichtreclame. Jouw huisstijl wordt, zonder enige concessies, uitgevoerd zoals deze ontworpen is.

Doosletters met led bestellen

Op www.www.meprint.nl vindt je een configurator waarmee je snel een selectie uit verschillende doosletters kunt maken. Na deze keuze krijg je door het invullen van het aantal en de hoogte van deze letters meteen een prijs.

Wat is dan de hoogte van letters?

Welke hoogte moet ik dan invullen?

Laten we tekst Akgex als voorbeeld nemen: 

  • Deze tekst begint met een hoofdletter.

De gehele tekst wordt berekent op basis van deze hoogte, ook al is de e, een kleine letter en minder hoog. Kleine letters, ook wel onderkast genoemd, hebben vaker ronde vormen of binnenstukjes en zijn daarom moeilijker te maken.

  • Wanneer de tekst uit alleen kleine letters bestaat.

Dan wordt de hoogte bepaald op basis van de stokhoogte. Dus niet van bovenkant k tot onderkant g, maar op basis van alleen de hoogte van de k. Ook hier is de e weer kleiner.

Op basis van deze letterhoogte bepaling komen we altijd op de juiste prijs uit.

Met frame

De letters die naar voren uitlichten kun je bestellen met een muur- of een dakframe. Dit zijn aluminium constructies waar de letters op gemonteerd zijn. De elektrische kabels uit de letters zijn al doorverbonden, de installatie wordt nu plug & play geleverd. Dat betekend dat je de installatie rechtstreeks op een aanwezige of aan te leggen 220V voeding aansluiting kunt koppelen.

Doosletters met led maken

Doosletters met led maken we in verschillende uitvoeren. Het meest kenmerkende verschil is:

  1. Direct verlichte doosletters. Letters die naar voren inlichten.
  2. Indirect verlichte doosletters. Letters die naar achteren uitlichten.

Uiteraard is een combinatie van uitvoering één en twee ook mogelijk. Uitvoering één maken we in een viertal variaties.

Een doosletters is een 3D letters met een bepaalde diepte. En bestaat uit een voor- en een achterzijde met een reliëf rand. Met de reliëf rand creëren we een diepte tussen de 5 en 8 cm. E diepte kan variëren naar gelang de hoogte van de letters. Vaak zijn kleinere letters mooiere wanneer ze iets dunner zijn en voor grotere letters is 8 cm efficiënter omdat er dan minder led’s per m2 nodig zijn. Diepere letters maken optimaal gebruik van de brede stralingshoek van led modules, de modules kunnen iets verder uit elkaar gezet worden en toch een egale uitlichting te realiseren.

De productie van doosletters met led bestaat uit een viertal stappen:

  1. Printen en lamineren van de acrylaat voorplaten
  2. Het frezen van de voor en achterzijde van de letters en/of logo’s
  3. Het aanbrengen van de reliëfranden
  4. Het installeren van de led modules.

Indien gewenst kunnen de letters nu op een frame worden gemonteerd en installatie klaar worden geleverd.

Goedkope doosletters


Goedkope doosletters en dan ook nog met 5 jaar garantie op de led verlichting? Kan dat eigenlijk wel? Of onze doosletters nu werkelijk zo goedkoop zijn is uiteraard arbitrair. Doosletters met led verlichting blijft wel de duurste vorm van gevelreclame. Hoewel we het hele productieproces zo veel mogelijk hebben geautomatiseerd blijft het voor een deel een arbeidsintensief werkje.

De reden dat we vaak een stuk voordeliger zijn is simpel: we hebben het hele product in eigen huis. Met als resultaat een Nederlands kwaliteitsproduct van één van de weinige producenten in de lichtreclame.

Overtuig jezelf en check de prijzen voor jouw logo of vraag een offerte aan.