Met de keuze uit meer dan 5000 lettertypen is het kiezen van een lettertype voor jouw business een verwarrende zoektocht. Een top 20 met de beste fonts voor doosletters en reclameletters is een handige tool. Welk lettertype moet ik gebruiken voor mijn doosletters, reclameborden, drukwerk en andere commerciële uitingen? Je zoekt een lettertype waar je nog jaren mee vooruit kunt. Een lettertype dat je helpt bij het positioneren van jouw merk.                                                                         

Daarom is het zeer de moeite waard om te kijken naar wat anderen al hebben ontworpen en welke lettertypen daarbij veel gebruikt zijn. Uit een recent onderzoek onder ontwerpers is een top 20 met de beste fonts voor doosletters en reclameletters ontstaan. 

No. 1 uit top 20 beste fonts voor doosletters: Helvetica

Met de Helvetica als onbetwiste nummer 1. Dit lettertype is al meer dan 50 jaar oud en is ontworpen door Max Miedinger en Eduard Hoffmann. De populariteit is mede te danken aan het minimalistische, neutrale karakter en de uitstekende leesbaarheid. De Helvetica wordt gebruikt in bekende logo’s als Microsoft, 3M, Harley-Davidson, The North Face en BMW.

No. 2 Futura en no. 3 Adobe Garamond

Dezelfde groep ondervraagden zetten de Futura uit 1927 op plek 2. Nike en Gillette gebruiken dit font in hun logo. De Garamond staat op plek 3. De Garamond is ongeveer 475 geleden ontworpen voor de Franse koning. De moderne versie van de Garamond is de Adobe Garamond uit 1989.

Andere fonts uit de doosletter top 20 zijn de Frutiger en de Montserrat. Hierbij valt op dat de Garamond, de American en de Rockwell het enige Serif lettertype zijn. Een serif lettertype is een schreefletter met zogenaamde pootjes of handvatten. Over het algemeen zijn dit voor verlichte doosletters minder goed leesbare letters. Je lees hier alles over in het blog: Optimaal leesbare doosletters.                                                                                                                            

En dan nu de complete top 20. Met bij elk lettertype een voorbeeld

beste fonts voor doosletters

Ik hoop dat je iets hebt opgestoken van de top 20 van beste doosletters. Zoek je meer informatie over doosletters of andere vormen van lichtreclame neem dan gerust contact op.