Wat zijn dubbelzijdige lichtbakken? Dubbelzijdige lichtbakken zijn van twee zijden zichtbaar en steken uit vanaf de muur. Vandaar de naam ‘uitsteek lichtbak’. Omdat de dubbelzijdige lichtbak haaks op de muur staat is deze van twee zijden goed zichtbaar, waardoor het bereik van de reclameboodschap wordt vergroot. De bakken steken meestal niet meer uit dan ongeveer 1 meter. Omdat ze anders te veel overhangen op de straat of voetpad. Een gemeente beperkt in de meeste gevallen het uitsteken tot ongeveer 80 cm.

De bakken zijn voorzien van muurbeugels. Dit maakt de montage een koud kunstje. De verlichting is uiteraard een energie zuinig led systeem. Het led systeem is een zogenaamde poster box module. De modules zijn speciaal ontworpen voor randverlichting. Ze worden dan ook van twee zijden aan de binnenkant van het aluminium omkasting profiel gemonteerd.

Onze dubbelzijdige lichtbakken hebben een diepte van 10 of 14 cm. Door de led verlichting zijn dieptes als 17 of 20 cm niet meer nodig. Dit in tegenstelling tot TL verlichting. Waren de lichtbakken dunner dan 20 cm dan kon men de Tl’s in veel gevallen zien zitten. Onze bakken hebben dan ook elegante dieptes van 14 of 10 cm.

Waar komen dubbelzijdige lichtbakken: vaak boven de ingang van een bedrijfspand of winkel waar de zichtbaarheid vanuit verschillende richtingen belangrijk is.

  • Ontwerp tips:

    • Het oppervlakte is relatief klein. Beperk daarom de informatie tot een beeldmerk of  alleen de naam.
    • De combinatie met een enkelzijdige lichtbak tegen het pand is ideaal.
    • Meest gebruikt bij winkels.
    • Een gekleurde achtergrond valt meer op. Bijv. een zwarte plaat met witte tekst.

Dubbelzijdige lichtbakken.

lichtbakken dubbelzijdig

 

dubbelzijdige lichtbakken met opdruk

rechthoekig

dubbelzijd-enkelzijdig-ronde-lichtbak

rond

dubbelzijdige vorm lichtbakken

vorm

Opdruk

opdruk dubbelzijdige lichtbakken

De reclameplaten, daar waar de opdruk op komt, zijn van 4 mm opaal wit plexiglas. Geen B-merk, maar het echte plexiglas. De opdruk geschied door een uv-printer middels de day & night methode. De drie lagen inkt zorgen ‘s avonds voor spetterende afbeeldingen. Wat bij één laag bedrukte zelfklevende folie gewoonweg niet mogelijk is.

Een aluminiumomkasting kunnen we in iedere kleur coaten. Op deze wijze wordt de dubbelzijdige lichtbak één met jouw huisstijl.

Verlichting dubbelzijdige lichtbakken

led verlichting dubbelzijdige lichtbakken

Poster box lens voor dubbelzijdige uitlichting. De lenzen strooien het licht de bak in, voor een egaal verlichte reclameplaat. Onze modules staan allemaal in een verschillende hoek en kruizen elkaar op verschillende plekken. Waardoor een dunne lichtbak zonder licht vlekjes mogelijk is.

Qua lichtkleur kun je kiezen uit 4000K of 6600K. 4000K iets iets geler of met andere woorden iets warmer. Omdat de bakken worden uitgelicht met een zogenaamde poster box module is het licht sowieso iets zachter. Bij twijfel kies gewoon voor 6600K. Dit is zeker geen koud blauw licht.

Muursteunen dubbelzijdige lichtbakken

muurbeugel dubbelzijdige lichtbakken

Standaard muurbeugels rechthoekige lichtbakken

design steun dubbelzijdige lichtbakken

Standaard muurbeugels rechthoekige lichtbakken

Rechthoekige lichtbakken

Voor deze bakken hebben we een standaard muursteun of een design steun in wit of zwart.

Onze design steunen geven de bakken een sierlijke uitstraling. Design steunen worden gemaakt van een ronde aluminium buis tussen 2 ronde flensen. De lengte van de steunen kan op maat gemaakt worden.

muursteun dubbelzijdige ronde lichtbakken

Muursteun

ronde dubbelzijdige lichtbakken

Dubbelzijdig rond

Ronde dubbelzijdige lichtbakken

De ronde lichtbakken hebben een steun met een ronde buis en ronde muurplaten. Een vierkante koker eenvoudiger aan te brengen. Maar door een speciale inwendige constructie is de ronde buis bijna een unieke toevoeging.

Samenstellen en direct jouw prijs zichtbaar