In deze blog onderzoeken we de prijzen van doosletters. Doosletters zijn driedimensionale objecten in de vorm van letters of logo’s. Meestal worden de letters gemaakt van aluminium en acrylaat. Daarna worden de doosletters voorzien van een inwendige verlichtsbron, tegenwoordig is dit vaak een led verlichting.

front lit xl

Prijsniveau doosletters

Doosletters zijn één van de duurste vormen van lichtreclame, omdat ze op maat en helemaal naar de vorm van jouw logo worden gemaakt. Met de kracht van een gepersonaliseerde doosletter kun je jouw bedrijf op een prachtige en unieke manier onderscheiden. Door een investering in doosletters voeg je waarde toe aan jouw merk. De prijzen van doosletters liggen net als de uitstraling een stuk hoger dan die van bijvoorbeeld lichtbakken of onverlichte gevelletters. Rechthoekige lichtbakken worden wel op maat gemaakt, maar niet in de vorm van een logo.

Prijzen van doosletters en de toegevoegde waarde

Doosletters staan er om bekend een groot effect te hebben op de waarnemers en zorgen voor een positief merk gevoel. Speel met de keuze van kleur, lettertype en grote. Zorg dat al deze componenten goed op elkaar zijn afgestemd, zodat het complete plaatje jouw merk laat stralen.

Op onze doosletter pagina staat precies waar je op moet letten.

  • Uitlichting van donkere letters met behulp van ondersteunend wit licht
  • De hoogte en spatiëring van de letters, voor de juiste zichtafstand.
  • Contrast met de achtergrond, zorg ook overdag voor voldoende contract

Door onze 25 jarige ervaring kunnen we alle componenten op de omstandigheden afstemmen en zorgen voor het ideale plaatje. Jouw niet geringe investering laten we optimaal renderen. Ervaring komt er eigenlijk op neer dat we anderen onze fouten uit het verleden opnieuw zien maken. Veel gemaakte fouten zijn:

  • Uitlichten van letters met blauw acrylaat. Door blauw acrylaat schijnt weinig licht en blauw is een voor het menselijk oog moeilijk waar te nemen kleur. Blauw wordt door onze ogen lastig scherp gesteld en daarom gezien als een blauwe vlek.
  • Slechte verdeling van led’s zodat een ongelijkmatige of vlekkerige verlichting ontstaat.

Conclusie: een goede doosletter-reclame rechtvaardigt de hoge aanschafwaarde.

doosletter model FL-AT

Eigen productie en prijzen van doosletters

Door onze eigen productie van doosletters in verschillende uitvoering hebben we een positieve invloed op de prijs en kwaliteit van doosletters. We rekenen bijvoorbeeld geen wederverkopers marge en houden niet vast aan de ouderwetse visie van zo goedkoop mogelijk inkopen en zo duur mogelijk verkopen. Dat deze opvatting niet ten goede komt aan de kwaliteit van een doosletter lijkt me logisch.

ME Print & Sign produceert een constante en hoge kwaliteit. Onze kwalificatie van een hoge kwaliteit vertaalt zich in een lichtreclame die moeiteloos 5 jaar meegaat. Dat geldt voor zowel de letters als de led verlichting. Voor de led transformator moeten we echter een uitzondering maken. Dit blijft, net als in elke elektrische installatie, de zwakste schakel. Dit betekend in de praktijk dat deze transformatoren na ongeveer 2 jaar stuk kunnen gaan. Ook al gebruiken we transformatoren van een goed welk als Meanwell.

Kortom: we vertellen je een eerlijk en vakkundig verhaal.