Lichtbakken bestellen doe je simpel en snel online. Ben je bezig met de buitenreclame van je bedrijf of winkel? Dan kan een lichtbak een prima keuze zijn. Door een lichtbak wordt jouw boodschap zowel overdag als ‘s nachts mooi uitgedragen. Daar komt nog eens bij dat een lichtbak uiterst vriendelijk geprijsd is.

Voordat je overgaat tot aanschaf zijn er 4 dingen waaraan je moet denken om ervoor te zorgen dat je de juiste keuzes maakt en de gewenste resultaten krijgt. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen:

1. Het ontwerp van de lichtbak

Bepaal waarvoor je de lichtbakken nodig hebt. Gaat het om reclame, bewegwijzering, decoratie of iets anders? Dit beïnvloedt het ontwerp, de grootte en andere specificaties.

De boodschap moet snel gelezen kunnen worden. Ons advies is: zo min mogelijk informatie weergeven. Hoe meer tekst  hoe minder men leest. Zorg er voor dat het logo zo duidelijk mogelijk op de plaat wordt gedrukt en check altijd wat de werkelijke letterhoogte wordt. De hoogte van de letters bepaalt tenslotte de leesafstand. Een simpel trucje is, de letterhoogte x 3 = de leesafstand. Bijvoorbeeld: een letter van 25 cm = 3 x 25 meter = een leesafstand van 75 meter.

Zorg voor een duidelijk en simpel ontwerp. Strip het logo van onduidelijke huisstijl elementen, het is tenslotte jouw naam die moet worden onthouden en herkend. Een diapositieve uitvoering van jouw logo werkt in de praktijk erg goed. Een voorbeeld: wanneer het logo bestaat uit blauwe letters op een witte achtergrond is het voor een lichtbak of reclamebord een uitstekend idee om dit om te draaien, namelijk een blauwe achtergrond met witte letters.

Het ontwerp van de lichtbak is van groot belang, omdat dit de boodschap en het merk vertegenwoordigt. Zorg voor een aantrekkelijk ontwerp dat de aandacht trekt en de gewenste informatie communiceert.

2. Lichtbakken bestellen: de verlichting in de lichtbak

De lichtbak dient een egale uitlichting hebben, zonder donkere vlekken. Door rekening te houden met de volgende aspecten krijg je een perfect uitgelichte reclameplaat:

  • De diepte van de lichtbak
  • Het aantal leds per module en hun onderlinge afstand
  • De stralingshoek van de led

Het is dus geen kwestie van voldrukken met zoveel mogelijk goedkope leds en  maar zien waar het schip strand. Het maken van een lichtplan is essentieel voor een goed eindresultaat.

Er zijn verschillende verlichtingsopties beschikbaar, zoals LED-verlichting, neonverlichting en TL-buizen. LED-verlichting wordt vaak gekozen vanwege de energie-efficiëntie en helderheid.

3. De opdruk van de reclameplaat

De reclameplaat moet zowel overdag als ‘s nacht een mooie opdruk hebben. We printen daarom drie lagen:

  • De eerste laag wordt full colour geprint
  • Gevolgd door een laag wit
  • En dan nogmaals een laag full colour daar overheen

Op deze manier ben je verzekerd van een prachtige dag -en nachtwaarde. Ook ‘s nachts spatten de kleuren van de reclameplaat.

Denk na over waar de lichtbakken zullen worden geplaatst. Zullen ze binnen of buiten worden gebruikt? Buitenblootstelling kan vereisten met zich meebrengen voor waterbestendigheid, UV-bescherming en duurzaamheid tegen weersinvloeden.

4. Lichtbakken bestellen: de uitstraling van de lichtbak

Het gebruik van led verlichting heeft naast het geringe stroomverbruik nog een groot voordeel: de lichtbakken kunnen een stuk minder diep worden. Hierdoor krijgen de bakken een eleganter uiterlijk, een diepte van 7,5 cm is mogelijk. Door de geringe diepte moet het aantal leds, om donkere vlekken tegen te gaan, wel worden verhoogd.

Afhankelijk van het doel en de omgeving, moet je bepalen hoe helder de lichtbakken moeten zijn. De verlichtingssterkte heeft invloed op de zichtbaarheid, vooral ‘s nachts.

Denk na over hoe de lichtbakken geïnstalleerd zullen worden en of er onderhoud nodig zal zijn. Sommige lichtbakken kunnen eenvoudig aan een muur worden bevestigd, terwijl andere mogelijk complexere installatievereisten hebben. Last but not least, overweeg je budget. Lichtbakken kunnen variëren in prijs, afhankelijk van de grootte, materialen, verlichting en complexiteit van het ontwerp.

vorm lichtbak neptunus

Vind je een standaard lichtbak net iets te saai. Dan kun je overwegen om de lichtbak in de vorm van jouw logo te laten maken of om de lichtbakplaat te voorzien van opliggende letters. Kortom, de lichtbak is een veelzijdig communicatiemiddel. Voordelig in de aanschaf en eenvoudig op te waarderen naar een lichtreclame met nog meer uitstraling.

ronde lichtbakken bestellen
rechthoekige lichtbakken bestellen
vorm lichtbakken bestellen